Dvije fotografije otkrivaju: Guardiola promijenio čitav tim

Potrošio 500 miliona funti

Dvije fotografije otkrivaju: Guardiola promijenio čitav tim

Pep Guardiola je prije godinu dana stigao u Manchester City, a već je uspio da promijeni cijelu prvu postavu, vjerovali ili ne.

Engleski mediji napravili su dvije fotografije koje pokazuju razliku između Cityjeve prve postave u maju prošle godine i postave koja bi trebala istrčati na teren u 1. kolu Premiershipa početkom augusta ove godine.

Od prve postave koju je izveo Manuel Pellegrini u posljednjem kolu prošle godine u klubu je ostalo samo nekoliko igrača, ali ni oni neće igrati ozbiljniju ulogu kod Guardiole. Prema engleskim medijima, samo bi Kevin De Bruyne iz te Pellegrinijeve poistave trebao početi meč 1. kola Premiershipa, a ozbiljniju ulogu u ekipi trebao bi igrati još i Aguero, kome predviđaju ipak klupu na samom startu prvenstva.

Guardiola je za sva silna pojačanja potrošio nestvarnih 500 miliona funti za godinu dana, a još se očekuje da će dovesti štopera pred početak prelaznog roka tako da bi ova cifra mogla dodatno narasti.

Pogeldajte dvije fotografije koje pokazuju razliku u prvoj postavi Cityja u samo godinu dana:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi