Diego Costa žali što se vratio u Atletico Madrid
Foto: EPA

Dobio jasne zadatke

Diego Costa žali što se vratio u Atletico Madrid

E. Čaušević

Španski napadač Diego Costa odlučio je ovog ljeta da napusti Chelsea i vrati se u Atletico Madrid.

Costa je nekoliko sezona bio standardan u ekipi Plavaca, no Antonio Conte mu je poručio ljetos da više neće računati na njegove usluge. Španski napadač je nakon toga bojkotovao treninge, te je otputovao u Brazil gdje je čekao da ga londonski klub proda Atleticu.

Madridski klub je odlučio na kraju da vrati Costu, ali će ga moći prijaviti za mečeve tek u januaru kada im ističe suspenzija. Iako je Costin zahtjev da se vrati u nekadašnji klub ispunjen prema pisanju španskih medija on već žali zbog toga.

Naime, Diego Costa već mjesecima nije odradio normalan trening što je zabrinulo Simeonea. Trener Atletica mu je naredio da mora svakodnevno sam trenirati kako bi vratio kondiciju. Ono što frustira Costu jeste što će čak mjesec dana morati trenirati bez lopte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da Simeone želi da ovaj napadač vrati svoju fizičku spremu kako bi u januaru mogao pomoći Atletico Madridu. Costa je već počeo da iskazuje nezadovoljstvo, ali jasno je da mu to kod Simeonea neće upaliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi