Deulofeu: Najviše su mi naštetila poređenja s Messijem

Fudbaler Milana ponovo u pravoj formi

Deulofeu: Najviše su mi naštetila poređenja s Messijem

E. Čaušević

Španski reprezentativac Gerard Deulofeu pruža sjajne partije u dresu Milana nakon što je ovog januara stigao na posudbu iz Evertona.

Deulofeu je u prvih nekoliko utakmica pokazao da će biti veliko pojačanje za Milan do kraja ove sezone, te da Rossoneri s pravom razmišljaju da otkupe njegov ugovor od Evertona. Ipak, pojavile su se priče da bi se Španac mogao vratiti u Barcu jer katalonski klub ima opciju u ugovoru da ga ponovo kupi za 12 miliona eura.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je za španske medije izjavio da trenutno misli samo o Milanu, te da je naučio u dosadašnjoj karijeri da ne treba čitati špekulacije. Deulofeu je kazao da mu je najviše štetilo što su ga mnogi u Barceloni poredili s Lionelom Messijem.

"Takva poređenja vam mogu samo naškoditi jer navijači od vas očekuju da budete bolji, a svi znamo da je samo jedan Messi i da je on najbolji na svijetu. Ne čitam više špekulacije i fokusiran sam samo na sadašnjost i Milan. Vidjet ćemo na kraju sezone šta će biti od svega toga", rekao je Deulofeu, te otkrio ko je njegov idol iz djetinjstva:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moj idol je Ronaldinho. On je uvijek bio neko kome sam se divio. Sjećam se dok je igrao za Barcelonu svi smo s nestrpljenjem čekali utakmice da vidimo kakav je potez sada smislio".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi