Derbi ispunio očekivanja: Leipzig bolji od Dortmunda
Foto: EPA

Bundesliga, 8. kolo

Derbi ispunio očekivanja: Leipzig bolji od Dortmunda

Borussija Dormtund je na svom Signal Iduna Parku ugostila ekipu Leipziga, a gosti su u sjajnoj utakmici, na kraju, slavili rezultatom 2:3.

Ipak, Milioneri su poveli već u četvrtoj minuti. Brzonogi Aubameyang koristi lošu reakciju defanzivca Leipziga i rutinski pogađa mrežu gola gostiju.

Ipak, Sabitzer u desetoj minuti donosi izjednačenje gostima, a Poulsen u 25. minuti, nakon asistencije Brume, pogađa za preokret Leipziga.

Problemi Dortmunda se nastavljaju i u drugom poluvremenu kada Sokratis pravi penal i dobija direktan crveni karton u 50. minuti. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Augustin, pa je Leipzig došao do ubjedljivog vodstva od 1:3.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, u 56. minuti i Leipzig ostaje sa igračem manje, jer Islanker dobija dva brza žuta kartona. Borussija je pokušavala na sve načine doći do gola, a u 64. minuti sudija svira penal za domaćine. Siguran sa bijele tačke je bio Aubameyang, koji je na taj način vratio nadu svojoj ekipi da do kraja susreta može doći makar do jednog boda.

Ipak, Milioneri nisu uspjeli u toj namjeri, pa je Leipzig slavio veliku pobjedu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije