Debitanti vodili Bayern do pobjede na otvaranju sezone
Foto: EPA

Uspješan početak sezone za šampiona

Debitanti vodili Bayern do pobjede na otvaranju sezone

M. Šljivak

Minhenski Bayern uspješno je krenuo u odbranu titule prvaka Njemačke. Večeras je bavarski gigant na Allianz Areni u 1. kolu Bundeslige lagano savladao ekipu Bayer Leverkusena s 3:1.

Žestoko je Bayern ušao u meč i već nakon 20 minuta igre su imali prednost od 2:0. Poveli su u devetoj minuti kada sjajno ubacivanje Rudyja u pogodak pretvara ovoljetno pojačanje Niklas Sule za prednost od 1:0.

Deset minuta kasnije još jedan novajlija pogađa mrežu Bayera. Corentin Tolisso je precizan nakon asistencije Vidala za prednost od 2:0.

Daleko od toga da je tim iz Leverkusena bio loš. Imali su nekoliko dobrih šansi, ali je Ulreich dobro branio na golu Bayerna.

Rezultatom od 2:0 se otišlo na odmor, a nastavak meča je kasnio 15-ak minuta zbog jake kiše koja je pogodila Minhen.

U drugom poluvremenu  mogli smo vidjeti po jedan gol na obje strane. Prednost Bayerna na 3:1 je u 53. minuti povećao Lewandowski s penala, da bi počasni gol za goste postigao Mehmedi za konačnih 3:1 u 65. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 1. kolo:

Bayern - Bayer 3:1.


 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi