Darko Pančev: Odlazak u Inter je bio katastrofalna greška
Foto: EPA

Legendarni napadač Crvene Zvezde otvorio dušu

Darko Pančev: Odlazak u Inter je bio katastrofalna greška

Legendarni napadač Crvene Zvezde Darko Pančev je imao zaista zavidnu karijeru. Sa Crvenom Zvezdom se 1991. godine popeo na krov Evrope, a iste godine je nagrađen i Zlatnom kopačkom.

Ipak, nekada sjajni napadač je "otvorio dušu" i priznao kako je prelazak u italijanski Inter 1992. godine bio velika greška, te je upozorio novog trenera milanske ekipe Luciana Spallettija da se u Interu nerijetko događaju velike krize.

"Prije nego što sam došao u Inter bio sam među pet najboljih napadača u Evropi. Postigao sam praktično sve što sam mogao postići kao fudbaler", rekao je Pančev za FCInterNwes, te nastavio:

"Svoju epizodu u Interu sam počeo nevjerovatno, sa pet golova u dva meča Kupa Italije...Kasnije sam ipak počeo uviđeti da nešto nije uredu...Postizao sam golove i na treningu, zato sam znao da su neke manipulacije u pitanju, s obzirom da nisam dobijao priliku na terenu."

"Mlađi navijači moraju to znati, nije me briga što me posmatraju kao najveći promašaj Nerazzurra, ali istina je da nikada nisam dobio pravu priliku", prisjetio se legendarni Makedonac.

"Postojao je i određeni stav kluba prema meni, nešto što je zaista čudno za tako ozbiljan klub. Bila je to katastrofalna greška sa moje strane. Mogao sam otići u Barcelonu, Real Madrid ili Manchester United. Izbor Intera mi je upropastio karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Između 1985. i 2000. godine Serija A je bila najbolja liga u Evropi, ali moram reći da je sada na razočaravajućem nivou...Engleska, španska, njemačka, francuska, pa i portugalska liga je sada kvalitenija od Serije A", istakao je Pančev, pa se osvrnuo na trenutno stanje u Interu:

"Nakon što sam ja napustio Inter, klub je bio uspješan, ali previše često se događaju neugodne situacije i krize...Tako je i danas. Spalletti je dobar trener i nadam se da će postići uspjeh sa ekipom."

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi