Dani Alves pred potpisom za City?

Ide kod Guardiole

Dani Alves pred potpisom za City?

E. Škorić

Brazilski defanzivac Dani Alves navodno se nalazi na pragu Manchester Cityja.

Engleski mediji objavili su večeras da je Alves odlučio da se pridruži nekadašnjem treneru Pepu Guardioli u Mancehster Cityju. On i Guardiola su sarađivali u Barcelonu i Brazilac za Pepa kaže da je njegov nogometni otac.

Guardiola je ostao bez Pabla Zabalete i Bacaryja Sagne, pa mu nedostaje desni bek i prvi pik je Alves, koji je u Juve stigao kao slobodan igrač iz Barce.

U City su već stigli Bernard Silva iz Monaca i sjajni golman Ederson, a ukoliko dođe i Alves, bit ć eto jedan novi City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Alvesa tiče, on je igrao dosta u dresu Juventusa, s kojim je osvojio duplu krunu u Italiji, ali je izgubio finale Lige prvaka od Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi