Dani Alves ponovo sarađuje s bivšim trenerom?
Foto: EPA

Brazilac na meti Manchester Cityja

Dani Alves ponovo sarađuje s bivšim trenerom?

E. Čaušević

Iako je tek prošlog ljeta stigao u Juventus, Dani Alves, bi već nakon jedne sezone ponovo mogao promijeniti klub.

Juventus večeras igra najvažnij meč sezone jer će igrači Stare dame u finalu Lige prvaka snage odmjeriti protiv atkuelnog prvaka Evrope, Real Madrida. Iako je Dani Alves prošlog ljeta stigao u Juve iz Barcelone već nakon jedne sezone mogao bi ponovo promijeniti sredinu.

Engleski mediji prije nekoliko dana objavili su da su za ovog igrača zainteresovani Chelsea i Tottenham, a sada se u borbu uključio i Manchester City. Navodno, Pep Guardiola želi ponovo da sarađuje sa brazilskim igračem kojeg je na ljeto 2008. godine doveo u Barcelonu iz Seville.

Alves je već u godinama kada lagano počinje razmišljati o penziji i sigurno je da želi imati što više izazova do momenta kada odluči okačiti kopačke o klin. Odlazak u engleski Premiership je sigurno jedan od njih i ne bi bilo iznenađenje ukoliko naredne sezone budemo gledali Brazilca u dresu nekog engleskog kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi