"Da su mi nudili novac kao Costi, pješke bih otišao"

Robbie Keane o ponudi za Diega Costu

"Da su mi nudili novac kao Costi, pješke bih otišao"

M. Šljivak

Legendarni irski napadač Robbie Keane u šaljivom tonu je komentarisao ponudu koju je iz Kine dobio fudbaler Chelseaja Diego Costa.

Navodno je jedan kineski tim želio angažovati španskog reprezentativca i nudili su mu nevjerovatnih 30 miliona funti po godini ugovora.

Na kraju od dogovora nije bilo ništa, iako je Costa bio veoma zainteresovan, pa je on na kraju ostao u Chelseaju.

Keane je u šali vjerovatno otkrio i istinu o ovoj ponudi i tvrdi kako bi pješke otišao kada bi imao ovakvu ponudu.

"Da mi daju novac koji je ponuđen Diegu Costi, pješke bih otišao tamo", rekao je Keane, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Teško je odbiti ponudu od 400.000 fnti sedmično. To je baš ludo i zaista se o svemu mora razmisliti. Naročito se u tim trenucima razmišlja o porodici i šta je najbolje za njih. Novac kojeg su mu nudili je nevjerovatan. Vjerovatno je želio otići jednu sezonu, uzeti dobar novac i vratiti se u Evropu", istakao je Keane.

Irski fudbaler koji je ušao u 37. godinu još uvijek nema namjeru da završi karijeru. Posljednji tim za kojeg je igrao je američki LA Galaxy, a u bogatoj karijeri je igrao za Inter, Leeds, Tottenham, Liverpool.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi