CSKA savladao Benficu i ostao u utrci za 1/8 finala
Foto: EPA

Sigurna pobjeda Moskovljana

CSKA savladao Benficu i ostao u utrci za 1/8 finala

Prvu utakmicu 5. kola grupe A odigrali su u Moskvi CSKA i Benfica, a domaći tim je slavio sa sigurnih 2:0.

Moskovljani su poveli u ranoj fazi susreta, tačnije u 13. minuti. Natcho je uposlio Schennikova koji je pogodio za vodstvo domaćih rezultatom 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, CSKA je postigao još jedan pogodak i to zahvaljujući stoperu Benfice Jardelu, koji je nespretno reagovao i matirao svog golmana.

Zahvaljujući ovom trijumfu, CSKA je izbio na drugo mjesto u grupi A i ima realne šanse da se plasirau osminu finala. Ruski tim ima devet bodova, tri više od Basela ali i utakmicu više, a u posljednjem kolu će gostovati Unitedu na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benfica je ove sezone katastrofalna u Ligi prvaka i ovaj tim je ubjedljivo posljednji, bez ijednog boda i s gol razlikom 1:12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi