Costa je već saopštio Atleticu da će se vratiti

Prenosi Sky Sport

Costa je već saopštio Atleticu da će se vratiti

Brazilski napadač sa španskim pasošem Diego Costa ovog ljeta će napustiti ekipu Atletico Madrida. 

Iako Costa ima veoma dobru sezonu iza sebe, to mu nije pomoglo da se nađe u planovima trenerea Plavaca Antonia Contea za narednu sezonu. Italijanski stručnjak mu se putem SMS poruke zahvalio na saradnji te mu je poručio da neće računati na njega naredne sezone.

Costa ima već nekoliko ponuda za nastavak karijere, a Sky Sport prenosi da je ovaj napadač već saopštio čelnicima Atletico Madrida da će se vratiti u njihove redove ovog ljeta. Podsjetimo, upravo iz Atletica Costa je 2014. godine prešao u Chelsea.

Naravno, Jorgandžije imaju zabranu dovođenja fudbalera do januara naredne godine, pa će Costa morati sačekati na novi debi u starom klubu, ali to ga neće spriječiti da realizuje transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Costa je prošle sezone u dresu Chelseaja odigrao 35 mečeva u Premiershipu te je postigao 20 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi