Costa iznenadio odabirom timova gdje bi igrao
Foto: EPA

Francuska mu želja

Costa iznenadio odabirom timova gdje bi igrao

M. Šljivak

Diego Costa iznenadio je sve odabirom ekipa u kojima bi mogao nastaviti fudbalsku karijeru.

Zanimljivo, on je odabrao tri francuska tima kao potencijalne destinacije za nastavak karijere, a to su PSG, Monaco i Marseille.

Costa je pohvalno govorio o projektima koje imaju francuske ekipe.

"Marseille je stvara nešto lijepo, PSG je već sada veoma respektabilan tim u Evropi, dok Monaco pravi čuda i imaju neke nevjerovatne igrače. Iako sam sretan u Chelseaju, svašta se može dogoditi. Nisam nikad igrao u Francuskoj, pa, zašto da ne?", istakao je Costa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tokom januarskog prelaznog roka, ali i na ljeto prošle godine, Costa se povezivao s odlaskom iz redova londonskog tima. Povezivao se s odlaskom u Kinu, a u igri je bio i povratak u madridski Atletico.

Ipak, na kraju nije bilo ništa od silnih špekulacija. Costa je ostao u Chelseaju, gdje je ove sezone u 31 odigranom meču postigao 18 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi