City otkrio izgled novog dresa
Foto: EPA

Minimalne promjene

City otkrio izgled novog dresa

M. Šljivak

Manchester City otkrio je danas izgled dresa za narednu sezonu.

Velikih promjena na dresu nije bilo. Građani će ponovo igrati u prepoznatljivoj svijetloplavoj kombinaciji i osim dodane bijele trake na kragni, te uklanjanja tamnije varijante s rukava, drugih promjena nije bilo.

Kao i prethodnih sezona, za kreaciju dresa bio je zadužen američki proizvođač sportske opreme Nike, koji je napravio solidno rješenje za Građanje.

Reklama na dresu naravno i dalje ostaje ista. Etihad je dugogodišnji sponzor i to se vjerovatno uskoro neće mijenjati.

Treba istaći da je došlo i do određenih promjena što se izbora brojeva na dresu tiče. Kako je Pablo Zabaleta otišao u West Ham, njegov broj 5 je ostao upražnjen, ali samo na kratko, jer će ga u narednoj sezoni nositi John Stones.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi