City nema milosti, prozvani luzeri šokirali Chelsea

Premier liga

City nema milosti, prozvani luzeri šokirali Chelsea

E. Škorić

Ludnica na Otoku danas, Crystal Palace je prve bodove osvojio protiv Chelseaja, a na Etihadu je postignuto čak devet pogodaka.

Manchester City je sa 7:2 razbio Stoke, pa je sada izdvojen na vrhu s 22 boda, pošto je United odigrao 0:0 ranije na Anfieldu protiv Liverpoola. Nevjerovatan je podatak da su igrači Cityja na osam mečeva zabili 29 pogodaka.

U današnjoj uvjerljivoj pobjedi golove su ugradili Gabriel Jesus (2), Sterling, Silva, Fernandinho, Sane i Bernardo Silva, dok su za goste golove dali Diouf i autogol Walkera.

Crystal Palace u sedam kola nije postigao nijedan gol niti osvojio bod, ali je danas postigao dva gola i osvojio tri boda i to ni manje, ni više nego protiv aktuelnog prvaka Chelseaja.

Autogolom Azpiliquete Palace je poveo u 11. minuti, ali je brzo Bakayoko vratio Chelsea na početak. Međutim, Wilfried Zaha koji se vratio nakon povrede u 45. minuti zabija za veliku radost domaćih.

Tottenham je golom Eriksena savladao Bournemouth, dok je Swansea s 2:0 savladao Huddersfield. Duel Burnleyja i West Hama okončan je rezultatom 1:1.

Premier liga, 8. kolo:

Burnley - West Ham 1:1 (Wood 85/ Antonio 19)

Crystal Palace - Chelsea 2:1 (Azpilicueta 11 - ag, Zaha 45/ Bakayoko 18)

Manchester City - Stoke 7:2 (Jesus 17, 55, Sterling 19, Silva 27, Fernandinho 60, Sane 62, B. Silva 79/ Diouf 44, Walker 47 - ag)

Swansea - Huddersfield 2:0 (Abraham 42, 48)

Tottenham - Bournemouth 1:0 (Eriksen 47)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi