Chelsea i Arsenal remizirali na Stamford Bridgeu
Foto: EPA

Bez pobjednika u londonskom derbiju

Chelsea i Arsenal remizirali na Stamford Bridgeu

Chelsea i Arsenal su danas na Stamford Bridgeu odigrali derbi meč 5. kola Premier lige koji je završen rezultatom 0:0, iako je utakmica bila veoma dinamična i na momente odlična.

Arsenal je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, a obje ekipe su imale po jednu veliku šansu. Prvo je u 22. minuti Pedro istrčao jedan na jedan sa Cechom, koji je odbranio njegov udarac, da bi tri minute prije odlaska na odmor Lacazette uspio prebaciti praktično prazan gol nakon što je Ramsey pogodio stativu.

U drugom poluvremenu, Chelsea je zaigrao nešto bolje ali je Arsenal bio bliži pobjedi. Gostujući navijači su se radovali u 76. minuti, ali je sudac poništio Mustafijev gol zbog ofsajda.

Do kraja utakmice, Chelsea je u 87. minuti ostao sa igračem manje zbog isključenja Davida Luiza, koji je vrlo oštro startovao na Seada Kolašinca. Arsenal je pokušao iskoristiti brojčanu prednost na terenu, ali ostalo je 0:0 čime Wenger i kompanija svakako ne mogu biti nezadovoljni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac proveo je svih 90 minuta na terenu, odigrao je veoma dobar meč a u sudijskoj nadoknadi je zaradio žuti karton.

Chelsea ostaje treći na tabeli sa deset osvojenih bodova, dok je Arsenal 12. sa tri boda manje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije