Celtic ponovo pokazao Rangersu ko je gazda u Škotskoj

Pukla petarda na Ibroxu

Celtic ponovo pokazao Rangersu ko je gazda u Škotskoj

Danas je odigran još jedan Old Firm Derby u kojem je Celtic još jednom pokazao da je, u ovom trenutku, barem za klasu jači tim od Glasgow Rangersa.

Celtic je kao gost na Ibroxu slavio sa visokih 5:1 i tako zadao težak udarac svom najvećem rivalu.

Već u 7. minuti bilo je jasno u kojem će smjeru ići ovaj meč. Dosuđen je penal za Celtic, koji je u vodstvo od 1:0 pretvorio Sinclair. Samo devet minuta kasnije Griffiths je pogodio za 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

McGregor je u 52. minuti pogodio za 3:0, da bi 14 minuta nakon toga Boyata zabio za velikih 4:0. Utješni gol za domaće postigao je Miller u 81. minuti, da bi u 87. Lustig postavio konačnih 5:1.

Zanimljivo, Celtic je ove sezone već jednom savladao Rangers sa 5:1 i to 10. septembra na utakmici 5. kola Premiershipa.

Celtic ima 94 boda i davno je osvojio titulu u Škotskoj i čini se da će ekipa Brendana Rodgersa završiti sezonu bez ijednog poraza. Njihov trenutni skor je impresivan - 30 pobjeda i četiri remija. Sa druge strane, Rangers je treći sa 58 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi