Cannavaro otkrio ime najtežeg protivnika u karijeri

Očekivan izbor

Cannavaro otkrio ime najtežeg protivnika u karijeri

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro otkrio je ime najtežeg protivnika s kojim se imao priliku suočiti tokom karijere.

Cannavaro je već duže vrijeme u penziji, a karijera mu je trajala punih 18 godina i to većinom u Seriji A i La Ligi. Osim toga, upisao je i 136 nastupa za reprezentaciju Italije pa je jasno da je imao priliku da igra protiv gotovo svih najbojih svjetskih napadača iz tog vremena.

Ipak, jedan mu je bio posebno težak za čuvanje, a to je Brazilac Ronaldo. Iako su njih dvojica jedno vrijeme igrali zajedno u Real Madridu, dosta često su imali međusobne okršaje u Seriji A, ali i u dresovima reprezentacija. 43-godišnji Cannavaro, koji trenutno vodi kinesku ekipu Tianjin Quanjian poručuje da je Ronaldo najbolji fudbaler iz njihovih vremena.

"Ronaldo je uvijek, uvijek, bio igrač koji je izazivao strah u meni. On je fudbaler naše generacije. Fenomen", rekao je kratko Cannavaro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi