Cambiasso: Nisam se uklapao u Real, jer nisam bio Galaktikos

Argentinski fudbaler bez dlake na jeziku

Cambiasso: Nisam se uklapao u Real, jer nisam bio Galaktikos

D. Rakanović

Argentinski fudbaler Esteben Cambiaso rekao je da se nije uklapao u ekipu Reala jer nije bio Galaktikos, iako je uživao u vremenu provedenom u klubu. 

Cambiasso je došao u Real kao 15-godišnjak, poslije se vratio u klub i osvojio Primeru, UEFA Super kup, Intercontinentalni kup i Superkup Španije, prije nego što je prešao u Inter 2004. godine. 

Tridesetšestogodišnji fudbaler koji sada nastupa za Olympiacos pamti vrijeme provedeno u Madridu, ali, kako je rekao, je osjećao da se ne uklapa u ekipu sa Ronaldom, Zinedinom ZIdaneom, Luisom Figom, Davidom Bechamom. 

“Politika Reala u tom trenutku bila je da je tim napravljen od Galaktikosa i igrača sa akademije, a ja nisam bio nijedno. Ipak, nije bilo loše uopšte, zapravo je to bilo divno iskustvo“, rekao je Cambiasso, prenosi Marca. 

Argentinac smatra da je dobijao više pažnje kada nije igrao.

“Više pažnje je bilo usmjereno ka meni kada nisam igrao nego kada jesam. Isto je bilo i sa Claudom Makelelom, niko ga nije previše cijenio dok nije otišao. Mi smo igrači koji rade mnogo posla za tim i kada napustimo ekipu, to se tada pokaže", rekao je Cambiasso.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je dodao da mu je jasno zbog čega je napustio Real. 

“Jasno sam razumio zašto napuštam Madrid. Nisam bio dio sportskog i ekonomskog modela kluba, a i nije bilo održivo na duge staze imate šest-sedam najplaćenijih igrača na svijetu. Mojih prvih pet mjeseci u Madridu bili su savršeni", zaključio je Cambiasso. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi