Busquets dobio ponudu koja se ne odbija?

Pep kupuje na Nou Campu

Busquets dobio ponudu koja se ne odbija?

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola želi u svom timu vidjeti veznjaka Barcelone Sergija Busqeutsa.

Prema navodima španskih medija, rukovodstvo Građana spremilo je veliku ponudu za 29-godišnjeg veznjaka i u narednim danima će ona otići na adresu katalonskog velikana.

Guardiola je veoma zainteresovan za dovođenje ovog fudbalera. Dvojac se jako dobro poznaje jer su zajedno na Nou Campu osvojili čak 14 trofeja.

Međutim, teško da će Barca željeti da se odrekne Busquetsa. Radi se o još jednom igraču koji je dijete kluba i teško je vjerovati da će ga pustiti u Manchester.

Vezni fudbaler je s Barcelonom vezan ugovorom do juna 2021. godine, a klub ima opciju i da mu produži saradnju na još dvije godine.

Busquets je za prvi tim debitovao 2008. godine. Postao je potom neizostavan član prve postave i za klub je u proteklih devet godina odigrao ukupno 432 utakmica i 12 puta se upisao u strijelce.

Ranije se Busquets povezivao s prelskom u PSG, kao i londonski Chelsea, ali do dogovora oko transfera između timova nikad nije došlo.

Tim s Nou Campa nedavno je ostao bez veoma važnog igrača. Neymar je otišao u PSG za 222 miliona eura, pa bi još jedan odlazak sigurno unio nemir među navijače ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi