Buffon: Moramo biti bolji, ne želimo razočarati navijače
Foto: EPA

Golman Juventusa nakon lošeg starta ekipe

Buffon: Moramo biti bolji, ne želimo razočarati navijače

Navijači Juventusa su razočarani slabim startom sezone njihove ekipe, a i legendarni golman Stare dame Gianluigi Buffon ističe da njegova ekipa mora igrati puno bolje u nastavku italijanskog šampionata.

Juventus je u proteklom kolu izgubio od Lazija na svom terenu rezultatom 1:2, pa je sada zaostatak ekipe iz Torina za vodećim timom Serije A, Napolijem, pet bodova.

Satirični italijanski vijesnik Striscia la Notizia je čak dodijelio "nagradu" Zlatni tapir legendarnom Buffonu nakon utakmice sa Lazijom. Inače ova šaljiva nagrada se, svake sedmice, uručuje nekome ko se u proteklih sedam dana posebno osramotio ili bio teško poražen.

"Moramo napredovati i pokušati biti bolji", izjavio je Buffon nakon što je čuo za "nagradu" koja mu je dodijeljena, pa dodao: "Svi nas naši navijači podupiru, ne želimo ih razočarati."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus će priliku za "popravni" u Seriji A imati već narednog vikenda kada gostuje Udineseu, dok će već u srijedu odmjeriti snage sa Sportingom u okviru Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi