Borussia sprema novi ugovor za Tuchela

Spominjao se kao Wengerov nasljednik

Borussia sprema novi ugovor za Tuchela

Njemački stručnjak Thomas Tuchel će uskoro vjerovatno potpisati novi ugovor sa Borussijom Dortmund.

Tuchel je ovaj klub preuzeo 2015. godine kada je stigao iz Mainza, a u posljednje vrijeme ne bilježi tako dobre rezultate. U Bundesligi, Dortmund za Bayernom zaostaje velikih 13 bodova dok je u prvoj utakmici osmini finala Lige prvaka izgubio od Benfice sa 1:0.

Uprkos tome što se Borussia nalazi u prilično lošoj formi, izvršni direktor ovog kluba Hans-Joachim Watzke istakao je da je veoma zadovoljan poslom koji obavlja Thomas Tuchel.

"Novi ugovor za njega je realna opcija. Ako ćemo biti iskreni, nismo daleko od naših ciljeva koje smo postavili pred ovu sezonu. Relativno dobro stojimo u svim takmičenjima i mislim da ništa nije krenulo po zlu", rekao je Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrijedi dodati da se Thomas Tuchel u posljednje vrijeme mnogo povezivao sa Arsenalom, koji će na kraju sezone najvjerovatnije ostati bez Arsenea Wengera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi