Bogata ponuda za Messija, ali nisu Kinezi u pitanju

City želi Argentinca

Bogata ponuda za Messija, ali nisu Kinezi u pitanju

E. Škorić

Argentinski nogometaš Lionel Messi još uvijek nije potpisao novi ugovor s Barcelonom.

Barcelona navodno teško može da Messiju ponudi primanja koja bi mogao da ima u nekim drugim klubovima. Navodno su Katalonci odlučili da ne daju 70 posto budžeta na plaće igrača.

Ukoliko Messi i dalje odbija da produži ugovor, Barca bi ga morala prodati ljeta, budući da već u 2018. godini postaje slobodan igrač. Stoga su čelnici Barcelone malo i zabrinuti, smatraju da bi mogli lako izgubiti igrača od kojeg žive godinama.

Biznis je biznis, pa engleski mediji tvrde da će u Barci radije prodati Messija, nego dozvoliti da ode bez odštete ili da bude nezadovoljan u narednom periodu.

Kineski Hebei je nudio 100 miliona po sezoni, ali Messi nije želio ni da razmisli o tome, ali prijedlog Manchester Cityja je druga priča. Pep Guardiola želi ponovo da sarađuje s Messijem, a City je navodno spreman da sruši svjetski rekord zbog Argentinca, te da ga plati čak 120 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko bi se to desilo, srušio bi se rekord Manchester Uniteda, koji je platio 100 miliona eura za Pogbu. Opet, malo je teško očekivati da se Messi odluči tako brzo na prelazak u Manchester City.

Messi ima uslov da ostane u Barci, a to je da dobije 30 miliona po sezoni, 60 bruto, te da klub zadrži Neymara, Suareza i Mascherana. Ugovor bi potpisao do 2021. godine. No, City, Kinezi, PSG... svi čekaju svoju šansu i pokušat će na sve načine Messija  ukrasti Kataloncima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi