Bivši italijanski sudija optužuje Pjanića

Smatra da je napravio penal

Bivši italijanski sudija optužuje Pjanića

Fudbaleri Juventusa prije dva dana pobijedili su na domaćem terenu ekipu Napolija sa 3:1 u okviru prvog meča polufinala Kupa Italije. 

Uprava Napolija bila je veoma nezadovoljna suđenjem na tom meču, a njihov predsjednik Aurelio De Laurentiis poručio je da će u revanš meču Napoli izvesti mladi tim, jer je, kako kaže, jasno ko će ići u finale.

Bivši italijanski sudija Graziano Cesari komentarisao je neke od spornih situacija sa te utakmice i on smatra da je Napoli oštećen za penal i to u trenutku kada je Pjanić oborio Raula Albiola.

"Za mene, to je bio čist penal. Pjanić je udario Albiola po nogama, tačnije po lijevoj nozi, čak iako je fudbaler Napolija bio u zraku. Pjanić je rizikovao u toj situaciji i trebao je obratiti više pažnje na jačinu tog udarca", rekao je Cesari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da se revanš meč između ove dvije ekipe igra početkom aprila mjeseca kada će se na San Paolo stadion vratiti Gonzalo Higuain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi