BiH ponovo ima trenera u Bundesligi

Bivši igrač Slobode

BiH ponovo ima trenera u Bundesligi

Bh. stručnjak Asif Šarić nakon osam godina rada u Paderbornu preselit će u Hannover. 

Nekadašnji fudbaler tuzlanske Slobode potpisao je sa Hannoverom ugovor do 2019. godine i u narednom periodu će biti dio stručnog štaba povratnika u elitni njemački rang. 

Šarić u Hannover dolazi na poziv trenera Andrea Breitenreitera kojem je ranije bio "desna ruka" u Paderbornu, tačnije u periodu kada su s ovim klubom ispisali zlatne stranice historije izborivši plasman u Bundesligu. 

Osim Šarića, stručni štab Breitenreitera će prema natpisima njemačkih medija u narednoj sezoni činiti još i ambiciozni trener Volkan Bulut, koji je također u prošlosti radio kao pomoćnik u Paderbornu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za one koji ne znaju, Šarić je svoju fudbalsku karijeru bio započeo u Slobodi i još je nastupao za Arminiju Bielefeld, Basel, Paderborn, Wilhelmshaven...


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi