Bez Seada Kolašinca u evropskim mečevima?

Wenger će odmarati najbitnije igrače

Bez Seada Kolašinca u evropskim mečevima?

E. Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger je, čini se, otkrio sastav koji će nastupati u Evropskoj ligi.

Wengerov Arsenal je u prvom kolu Evropske lige s 3:1 pobijedio Koeln, s tim da je Sead Kolašinac ušao na poluvremenu i uveliko promijenio tok same utakmice. Prema nekim najavama, bh. reprezentativac neće igrati preostale mečeve grupne faze EL i bit će korišten isključivo za premierligaške mečeve.

Najavio je Wenger da će u Kupu protiv Doncastera igrati postava slična onoj protiv Koelna, ali je također istakao da će mečeve u Evropskoj ligi igrati uglavnom igrači koji manje igraju u Premier ligi i koji nisu standardni.

Tako će David Ospina braniti umjesto Petra Čecha, a vjerovatno da neće igrati ni Kolašinac, Sanchez, Ramsey, Bellerin, Xhaka, Lacazette...

Otprilike će sastav za mečeve EL izgledati ovako: Ospina, Holding, Mertesacker, Monreal, Bellerin, Iwobi, Elneny, Walcott, Maitland-Niles, Sanchez, Giroud.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sezona je duga, Arselov raspored biće sve teži, pa je Wenger odlučio da svoje najbolje igrače štedi isključivo za najbitnije utakmice. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi