Benfica traži vrtoglavu cifru za Jimeneza

Odbijena prva ponuda Evertona

Benfica traži vrtoglavu cifru za Jimeneza

E. Ganibegović

Još jedan veliki transfer je na pomolu u engleskoj Premier ligi, a ni manje ni više glavni akter je opet Everton.

Ekipa sa Goodisona je ovog ljeta napravila nevjerovatne promjene u svom sastavu, najprije je uslijedio odlazak njihovog glavnog napadača Romelu Lukakua, ali to nije uzdrmalo redove Karamela, odmah nedugo zatim stigao je Rooneya, ali nije samo on došao, još veliki broj kvalitetnih igrača je stiglo, a njihova igra na početku sezone, govori mnogo togo.

Posljednja akvizicija Ronalda Koemana je Gylfi Sigurdsson, koji je stigao kao veliko pojačanje iz redova Swanseaja, ali Karamele nemaju namjeru da stanu na tome. 

Poznato je od ranije kako su pokazivali interesovanje za napadača Benfice Raula Jimeneza, a sada engleski tabloidi prenose kako je Everton poslao ponudu od 27.5 miliona funti, koja je odbijena od strane portugalske ekipe.

Navodno, Benfica je spremna pustiti Jimeneza ako na njihovu adresu stigne ponuda od 46 miliona funti, međutim postavlja se pitanje da li su Karamele spremne dati toliki novac za Meksikanca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se nekim slučajem i ovaj transfer ostvari, što uopšte ne bi bilo čudno, zbog ranijeg poslovanja ekipe sa Goodisona, vjerovatno će družina sa trenerskom palicom Koemana igrati bitnu kariku u engleskoj Premier ligi ove sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi