"Belgija je igrala na pašnjaku za krave, a mi nešto glumimo"
Foto: Screenshot

Žestoke kritike za Amerikance

"Belgija je igrala na pašnjaku za krave, a mi nešto glumimo"

E. Čaušević

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država narednog ljeta neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Amerikanci su sinoć gostovali slabašnom Trinidadu i Tobagu gdje im je trebao samo bod kako bi nastavili put prema Rusiji. Ipak, SAD je doživio neočekivan poraz rezultatom 2:1 što je eliminisalo Amerikance iz plasmana na Svjetsko prvenstvo što se nije desilo još od 1986. godine.

Očajna igra u sinoćnjoj utakmici i veliki šok za sve navijače naišao je na ogromne kritike u SAD-u. Nekadašnji reprezentativac ove zemlje Taylor Twellman koji radi kao novinar ESPN-a žestoko je kritikovao ovaj tim nakon sinoćnje utakmice.

"Maske su trebale pasti prije nekoliko godina i tada smo trebali da žestoko kritikujemo sve ovo. Išli smo na Copa Americu i mislili smo možemo pobijediti Brazil, Kolumbiju, Argentinu. Šalite se? Pa, mi ne možemo ni Trinidad dobiti na terenu koji je za nas bio previše natopljen vodom. Šta radimo? Nevjerovatno mi je glupo kako su ljudi primitivni. Pa, Belgija je igrala protiv Bosne i Hercegovine na pašnjaku za krave. A, mi se žalimo što ima na terenu malo više vode. Užasno", poručio je Twellman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti