Baždarević strahuje, odluka o Pjaniću sutra
Foto: EPA

Povrijedio mišić natkoljenice

Baždarević strahuje, odluka o Pjaniću sutra

M. Šljivak

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić doživio je večeras povredu pred meč Lige prvaka s Olympiacosom.

Tokom zagrijavanja za meč, bh. veznjak je osjetio bol u mišiću, a trener italijanskog velikana Max Allegri odlučio je da ne rizikuje s nastupom Pjanića i da ga poštedi večerašnjih napora.

Juventus je potvrdio kako je Pjanić zadobio povredu mišića quardiceps femoris, odnosno mišića natkoljenice, jednog od najčvršćih mišića u tijelu.

Pjanić će ujutro proći dodatne preglede. Nakon toga biće mnoge stvari jasnije, a postoji velika mogućnost da bh. fudbaler propusti naredni meč Serije A kojeg Stara dama igra u nedjelju u Bergamu protiv Atalante.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Više informacija o stepenu povrede Pjanića biće poznato u toku sutrašnjeg dana i znaće se hoće li na njega moći računati selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević u duelima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije i Estonije.

Povreda zahtjeva određeno mirovanje od treninga i nadamo se da je ona ipak lakše prirode i da će Pjanić biti spreman za najvažnije mečeve nacionalnog tima BiH.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi