Barcelona osigurala prvo pojačanje za narednu sezonu

Hernandez u Barci

Barcelona osigurala prvo pojačanje za narednu sezonu

E. Škorić

Odbrambeni igrač Atletico Madrida Theo Hernandez nalazi se jako blizu prelaska u Barcelonu.

Katalonski Sport tvrdi da je 19-godišnji Theo na pragu transfera u Barcelonu, te da će potpisati ugovor do 2023. godine uz godišnja primanja od 3.5 miliona eura.

Atletico će za mladog defanzivca naplatiti 24 miliona eura, a Hernandez je ove sezone u Alavesu gdje igra na posudbi i to izuzetno dobro, pa nije ni čudo što su ga Katalonci odlučili dovesti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On će u Barceloni zamijeniti Jeremyja Mathieua, koji na ljeto napušta klub, a ovaj mladi i talentovani stoper, koji može da igra i na poziciji lijevog beka, bio je i na meti Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi