Barcelona gubi poštovanje i ugled u Evropi
Foto: EPA

Hoeness oštro kritikovao Katalonce

Barcelona gubi poštovanje i ugled u Evropi

M. Šljivak

Predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness razočaran je ponašanjem rukovodstva Barcelone u njihovoj transfer politici ovog ljeta.

Katalonski tim radi veoma prljav posao u nagovaranju mladog fudbalera Borussije Ousmanea Dembelea da traži transfer u njihove redove, a 20-godišnji fudbaler zahvaljujući "savjetima" sa strane dosta srlja, pa ga je tim iz Dortmunda prošle sedmice i suspendovao.

Prvi čovjek Bayerna Uli Hoeness razočaran je onim što rade iz Barcelone i jasno je poručio kako su oni izguibli njegovo poštovanje.

"Više nemam poštovanja za Barcelonu, posebno ako oni stoje iza toga što se dešava s Dembeleom", rekao je kratko Hoeness.

Kritikama se pridružio i selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low.

"Osuđujem takav pokušaj dovođenja igrača, ali i Dembeleov štrajk. To je apsurdno i očigledno da ugovori više ništa ne znače", rekao je Low.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussija je za sada odbila prodati Dembelea Barceloni iz koje očigledno čine sve kako bi mladog Francuza doveli u svoje redove.

Ipak, za sada im angažovanje fudbalera ne ide od ruke, barem kada su u pitanju velika pojačanja za klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi