Barcelona bez kapitena u gradskom derbiju

Katalonci oslabljeni

Barcelona bez kapitena u gradskom derbiju

Barcelona će večeras s početkom u 20:45 igrati gradski derbi sa Espanyolom na RCDE stadionu.

Pred ovaj meč stižu loše vijesti za Luisa Enriquea i navijače aktuelnog prvaka Španije. Kapiten Barcelone Andres Iniesta će zbog povrede mišića propustiti ovaj duel, s obzirom da nema šanse da se oporavi do večeras.

Njegovo mjesto u ekipi će najvjerovatnije zauzeti Andre Gomes, osporavani Portugalac koji je prema mišljenju mnogih najslabija karika ekipe sa Nou Campa.

Ono što je dobro za Barcelonu je povratak Neymara nakon suspenzije, pa će sjajni Brazilac zajedno sa Messijem i Suarezom predvoditi napad katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona nakon 34 kola drži prvo mjesto na tabeli La Lige sa 78 bodova, koliko ima i Real Madrid s tim što kraljevski klub ima utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi