Barca ne štedi: Nude 60 miliona funti za Walkera?

Kyle Walker želja Barcelone

Barca ne štedi: Nude 60 miliona funti za Walkera?

M. Šljivak

Ekipa Barcelone u ljetnom prelaznom roku ima za cilj dovesti kvalitetnog desnog beka.

Mnoga se imena povezuju s Barcelonom. Međutim, najviše pažnje privlači ime igrača Tottenhama Kylea Walkera za kojeg je navodno katalonski velikan spreman izdvojiti čak 60 miliona funti.

Barca želi dugoročno rješenje za ovu poziciju gdje imaju Sergija Roberta i povrijeđenog Aleixa Vidala. Ipak, na njih se ne računa u budućnosti pa je odlučeno da se traži novi igrač na ovoj poziciji.

Walker je najskuplje rješenje koje se pojavilo. Bez obzira na to tim s Nou Campa ima veliku želju da 26-godišnjeg fudbalera vidi u svojim redovima i sjajnog defanzivca bismo u narednoj sezoni mogli gledati u Primeri.

Interesantno, prošle godine su Spursi odbili ponudu od 60 milion funti koju je za Walkera poslao City i biće svakako interesantno vidjeti šta će reći na eventualnu ponudu Barce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Walker je član Tottenhama postao 2009. godine. Stigao je iz Sheffield Uniteda, a pored ovih timova igrao je još za Northampton, QPR i Aston Villu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi