Barca na Neymarov zahtjev dovodi zvijezdu Santosa
Foto: EPA

Lucas Lima na Nou Camp dolazi kao slobodan igrač

Barca na Neymarov zahtjev dovodi zvijezdu Santosa

Čini se da Neymarov uticaj u Barceloni raste iz dana u dan, a izgleda da će upravo na njegov zahtjev katalonski velikan dovesti zvijezdu brazilskog Sanotsa Lucasa Limu.

Fox Sports Brazil prenosi da je Lucas Lima veoma blizu potpisivanja četverogodišnjeg ugovora sa Barcelonom, a on će se ekipi sa Nou Campa pridružiti kao slobodan igrač po završetku sezone u brazilskoj Seriji A, u kojoj se takmiči njegov Santos.

Kako takmičarska sezona u Brazilu završava u decembru, očekuje se da će se upravo tada Lima pridružiti Barceloni.

Brazilski mediji tvrde da je dogovor 99.9% finalizirian, te da je Neymar imao ključnu ulogu prilikom dogovaranja transfera svog bivšeg saigrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Neymarov otac je menadžer ovog 26-godišnjeg fudbalera, a Lima se, navodno, u prošlosti i zabavljao sa sestrom svog puno poznatijeg sunarodnjaka.

Lima igra na poziciji ofanzivnog veznog, ali može igrati i na krilnim pozicijama. On je i 14 puta oblačio reprezentativni dres Brazila, te je dva puta bio strijelac za popularne Karioke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi