"Barca je mrtva, vrijeme je za Juventus"
Foto: EPA

Arrigo Sacchi tvrdi

"Barca je mrtva, vrijeme je za Juventus"

M. Šljivak

Legendarni italijanski trener Arrigo Sacchi dao je zanimljivu izjavu u kojoj tvrdi da je fudbal kojeg je igrala Barcelona mrtav.

Katalonci su poniženi u utorak u Parizu od francuskog prvaka PSG-a koji ih je razbio sa 4:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka i uskoro bi se u Barceloni mogle desiti ozbiljne promjene u trenerskom, ali i igračkom kadru.

Arrigo Sacchi, legendarni italijanski trener, tvrdi kako je Barcelona mrtva i da bi naredni tim koji bi mogao dominirati u Evropi mogao biti Juventus.

"Barcino kraljevstvo je mrtvo, a na tron bi mogao doći Juventus. Vidim Juve kao idealan tim koji bi mogao dominirati u narednim godinama u Evropi. Katalonci su dominirali proteklih 10 godina, a u Juventusu vidim tu glad za trofejima. Dobro su organizovani, imaju odlične ideje i vjerujem da će u budućnosti dominirati", smatra Sacchi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, italijanski stručnjak također ističe Real Madrid i Bayern kao ozbiljne kandidate za evropsku dominaciju narednim godinama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi