Barbarić napustio Kortrijk i vratio se kući
Foto: NK Rudeš

Bivši fudbaler Sarajeva ima novi klub

Barbarić napustio Kortrijk i vratio se kući

Tomislav Barbarić, hrvatski fudbaler koji je proveo jednu sezonu u FK Sarajevo, vratio se u Hrvatsku. 

Ovom 28-godišnjem Zagrepčaninu dobri nastupi u dresu FK Sarajevo su bili donijeli transfer u Kortrijk, a iako je u posljednje vrijeme imao solidnu minutažu u ovom belgijskom klubu, odlučio se vratiti kući u novu HNL avanturu. 

Novi klub u Barbarićevoj karijeri je Rudeš, podružnica španskog prvoligaša Alavesa, s kojim je, kako je navedeno na klupskoj stranici, potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još godinu dana. 

"Tomislavu želimo toplu dobrodošlicu u našu momčad, te da e zajedno nastavimo hrabro boriti u prvenstvu", saopštili su iz Rudeša. 

Barbariću je Rudeš osmi klub u dosadašnjoj karijeri. Osim Kortrijka i Sarajeva, igrao je još za Dinamo, Istru, Split, Lokomotivu i Sturm iz Graca. Prošao je također i sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi