Bajić: Udinese je veliki klub

Bh. reprezentativac nakon potpisa ugovora

Bajić: Udinese je veliki klub

D. Rakanović

Bh. reprezentativac Riad Bajić svoju karijeru nastavit će u italijanskoj Seriji A nakon što je danas zvanično potpisao ugovor s Udineseom.  

Bajić je potpisao petogodišnji ugovor sa italijanskim klubom, a Konyaspor će dobiti obeštećenje od 5,4 miliona eura. Ovom transferu sigurno se raduje i Željezničar koji će na osnovu FIFA-inog Fonda solidarnosti inkasirati 220.000 eura.

Bajić je u izjavi za klupsku stranicu istakao da je sretan što dolazi u Udinese.

"Prošle sezone sam igrao dobro u Konyasporu, postigao sam 20 pogodaka. Sada dolazim u Udinese i veoma sam sretan zbog toga. Udinese je veliki klub i učiniti ću sve da navijače kluba učinim sretnim", rekao je Bajić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Stadion je prelijep, radujem se što ću igrati ovdje. Antonio Di Natale bio je jedan od najboljih napadača svijeta, igrao je veličanstveno, ali se ne mogu porediti sa njim", rekao je Bajić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi