Atletico pobjedom prestigao Sevillu na tabeli
Foto: EPA

Madriđani slavili sa 2:0

Atletico pobjedom prestigao Sevillu na tabeli

Fudbaleri Atletico Madrida pobijedili su danas Sevillu u okviru 6. kola španskog šampionata. 

Jorgandžije su na svom novom Metropolicano Wanda stadionu ugostili tim iz Andaluzije i na kraju slavili sa sigurnih 2:0, a oba pogotka su viđena u drugom poluvremenu utakmice.

Iako je bilo nekoliko prilika s obje strane, mreže su mirovale u prvom dijelu, a do prednosti Atletico Madrid je stigao već u prvoj minuti nastavka. Gol za vodstvo od 1:0 je postigao Carrasco. 

Do kraja utakmice viđen je još jedan pogodak u mreži Seville. Igrala se 69. minute kada je Griezmann nakon asistencije Luisa udvostručio prednost Atletica za, ispostavit će se, konačnih 2:0. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovom pobjedom Atletico Madrid je popravio svoj plasman na tabeli. Trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa bodom više od trećeplasirane Seville. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi