Atletico i Chelsea konačno dogovorili Costin transfer
Foto: EPA

Utvrđena visina naknade

Atletico i Chelsea konačno dogovorili Costin transfer

Transfer saga Diega Coste traje već nekoliko mjeseci, ali se sada čini da se bliži kraju. Odavno se špekuliše da će Diego Costa napustiti Chelsea i preći u Atletico Madrid, a sada pristižu informacije da su dva kluba konačno dogovorila ovaj transfer.

Poznato je da je velika želja Diega Coste povratak u redove Jorgandžija, ali Atletico do sada nije poslao adekvatnu ponudu za sjajnog napadača. Ipak, španski AS javlja da su Madriđani pristali isplatiti naknadu koju Chelsea traži kako bi dopustio Costi da napusti Stamford Bridge.

Ako je vjerovati španskim medijima Costa će uskoro ponovo obući dres Atletica, a ovaj klub će isplatiti Chelseaju ukupno 55 miliona eura. Od toga će 45 miliona biti uplaćeno unaprijed, dok će ostatak biti isplaćivan kroz bonuse.

Diego Costa je prošle sezone odigrao 35 utakmica u Premier ligi i postigao 20 golova, a već krajem sezone se počeo povezivati s mogućim transferima. Iako su se kao njegove moguće destinacije pominjali Milan ili neki od klubova iz Kine, čini se da će se Costa ipak vratiti u Atletico Madrid, klub u čijem je dresu i stekao zvjezdani status.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi