Arsenal stopira Sanchezov prelazak u City
Foto: EPA

Wenger ga ne da rivalima iz PL

Arsenal stopira Sanchezov prelazak u City

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Arsenal, s kojim još uvijek nije produžio ugovor.

Za Sancheza se zanima veliki broj klubova, ali čini se da je postalo jasno da će svoju karijeru nastaviti van Engleske.

Prema najnovijim vijestima koje donosi Sky Sports, Sanchezu neće biti dozvoljeno da pojača Manchester City, koji je do danas važio za možda i najvećeg favorita za njegovo dovođenje.

Arsene Wenger ne dozvoljava Sanchezu potpis za rivalske klubove iz Premier lige, pa tim potezom kao opcija 'otpada' i Chelsea koji se također zanimao za Čileanca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da će Alexis Sanchez vjerovatno karijeru nastaviti u Bayern Munchenu, a možda i PSG-u. Naravno, ukoliko ne dođe do velikog preokreta i ako ne produži ugovor sa Topnicima.

Sanchezov ugovor sa Arsenalom važi do ljeta 2018. godine i ovaj prelazni rok će klubu sa Emiratesa biti posljednja šansa da zaradi dobro obeštećenje njegovom prodajom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi