Arsenal slavi finale FA Cupa

Topnici bolji u polufinalu od Cityja

Arsenal slavi finale FA Cupa

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u veliko finale FA Cupa nakon današnje pobjede protiv Manchester Citja sa 2:1 i to poslije produžetaka.

Prvo poluvrijeme donijelo je mnogo uzbuđenja i dobrih prilika na obje strane, ali pogodaka nije bilo pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Nastavak meča donio je također mnogo uzbuđenja, ali ovog puta i golove. Prvi je do vodstva stigao Manchedster Cty i to u 62. minuti pogotkom Sergia Aguera. Argentinac je pobjegao odbrani Arsenala te je rutinski savladao Cecha za 1:0. 

Ipak, Arsenal se nije predavao i do poravnanja su stigli u 71. minuti, a strijelac pogotka bio je Monreal. Iako su do kraja i jedni i drugi mogli do pobjede u regularnom toku, golova ipak nije bilo i ušlo se u produžetke.

Tamo se bolje snašao Arsenal koji je postigao pogodak preko Alexisa Sancheza u 101. minuti te su se plasirali u finale.

Tamo ih čeka ekipa Chelseaja koja je jučer slavila u prvom polufinalu protiv Tottenhama sa 4:2.

FA Cup, polufinale: 

Arsenal-Manchester City 2:1



Potražite više informacija na temu Premier league:





Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi