Arsenal rutinski, Kolašinac odigrao sjajan meč

Nova pobjeda Topnika

Arsenal rutinski, Kolašinac odigrao sjajan meč

E. Škorić

Arsenal je bio siguran u sedmom kolu engleske Premier lige, pa je s 2:0 savladao Brighton.

Topnici su na Emiratesu nastavili s dobrim partijama, a s novom pobjedom primakli su se klubovima iz samog vrha. 

Prvu šansu imao je Lacazette, kada je raspalio projektil u drugoj minuti i pogodio stativu, da bi u 16. minuti Arsenal krunisao dominaciju golom.

Nacho Monreal je odbijenu loptu, nakon jedne gužve u šesnaestercu Arsenala, spremio u mrežu Brightona, koji nije uspio da parira domaćinu.

Dosta šansi imao je Arsenal i u nastavku. Kolašinac je zamalo pogodio glavom, ali je jedan igrač Brightona spasio s gol-linije, da bi potom Lacazette promašio stopostotnu šansu.

Konačno je Iwobi u 56. minuti snažnim udarcem postavio konačnih 2:0 i Arsenal je mogao mirno da uđe u završnicu meča. 

Topnici su zaista lako došli do pobjede, dobru partiju pružio je Alexis Sanchez, a standardno je dobar bio bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji je odigrao svih 90 minuta.

Premier liga, 7. kolo:

Arsenal - Brighton 2:0 (Monreal 16, Iwobi 56)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi