Arsenal, Chelsea i Everton opravdali uloge favorita
Foto: EPA

Carabao Kup

Arsenal, Chelsea i Everton opravdali uloge favorita

Danas je na rasporedu pet utakmica šesnaestine finala engleskog Carabao Kupa. A u tri susreta koja su počela u 20:45 sati Arsenal, Chelsea i Everton su opravdali uloge favorita.

Arsenal, koji je igrao u kombinovanom sastavu, je s minimalnih 1:0 savladao ekipu Doncastera, a jedini gol na utakmici je postigao Theo Walcott u 25. minuti susreta, nakon sjajne asistencije Sancheza.


Chelsea je, iako također u kombinovanom sastavu, razbio ekipu Nottinghama sa 5:1. Plavce je u vodstvo doveo Kenedy već u 12. minuti. Šest minuta kasnije Batshauayi je povisio na 2:0, da bi Musonda u 39. minuti postavio rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon sedam minuta igre u drugom dijelu Batshuayi je pogodio za 4:0, da bi isti igrač u 85. minuti kompletirao hat-tric i postigao gol za 5:0. Počasni pogodak za Doncaster je postgiao Darikwa u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Everton, za koji je naš Muhamed Bešić odigrao svih 90 minuta, je lagano savladao Sunderland rezultatom 3:0. Calvert-Lewin je doveo Karamele u vodstvo u 38. minuti, a isti igrač je pogodio i za 2:0 u 51. minuti. Konačnih 3:0 postavio je Niasse u 82. minuti susreta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije