Arsenal bez problema savladao Tottenham

Derbi sjevernog Londona

Arsenal bez problema savladao Tottenham

Fudbaleri Arsenala slavili su danas u velikom derbiju 12. kola Premiershipa protiv Tottenhama sa 2:0 na domaćem terenu.

Bila je ovo veoma bitna utakmica za oba tima jer je Manchester City već odmakao na tabeli i eventualnim porazom i jedni i drugi bi značajno smanjili šanse za samim vrhom tabele. To se na kraju desilo Tottenhamu, koji je na Emiratesu pao bez ispaljenog metka. 

Arsenal je dominirao na početku meča, a Tottenham je većinom prijetio iz kontri. Na taj način su gosti stvorili dvije dobre prilike preko Kanea i Eriksena, ali nisu uspjeli da ih realizuju. 

Arsenal je to kaznio u 37. minuti kada je Ozil ubacio loptu iz prekida, a Mustafi je sjajno glavom pogodio za 1:0. Treba reći da je Nijemac tom prilikom vjerovatno bio u ofsajdu. 

Odmah nakon tog gola uslijedio je novi šok za goste jer je Alexis Sanches postigao svoj drugi gol ove sezone u Premiershipu za povećanje prednosti svog tima. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku nije bilo mnogo uzbuđenja. Arsenal je čuvao prednost i nastavio dominirati, dok Tottenham nije imao nikakvih napadačkih riješenja i na kraju se morao pomiriti sa porazom. Naš reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč za Arsenal. 

Topnici sada imaju 22 boda na tabeli, odnosno jedan manje od današnjeg rivala. 

Premiership, 12. kolo:

Arsenal:Tottenham 2:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi