Allegri: Pjanić nije igrao jer ima problema s povredom

Poštedio ga u sinoćnjoj utakmici

Allegri: Pjanić nije igrao jer ima problema s povredom

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su sa 4:1 savladali Palermo na domaćem terenu u meču 25. kola italijanske Serije A.

Stara dama je bez većih problema stigla do nova tri boda iako je Max Allegri napravio nekoliko promjena u sastavu. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ostao je na klupi, a mjesto u sastavu zauzeo je hrvatski igrač Mario Pjaca koji je prvi put počeo meč u Seriji A ove sezone.

Iako su mnogi vjerovali da je Pjanić ostao na klupi jer ga je Allegri želio odmoriti za meč osmine finala protiv Porta, čini se da je bh. fudbaler imao i lakših problema s povredom.

"Pjanić nije igrao jer se žalio na bolove zgloba. Poštedio sam ga jer je on važan igrač za naš tim. Nisam želio ništa da rizikujem jer nam sada dolaze važni mečevi. Pjanić će već protiv Porta da se vrati u početni sastav", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Juventusa je dodao da nema namjeru mijenjati formaciju, te da će Stara dama protiv Porta igrati u sistemu 4-4-2. Utakmica između Porta i Juventusa igra se u srijedu od 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi