Allegri: Pjanić će za dvije godine igrati na novoj poziciji

Trener Juvea nakon pobjede protiv Crotonea

Allegri: Pjanić će za dvije godine igrati na novoj poziciji

Fudbaleri Juventusa porazili su sinoć Crotone u zaostalom meču 18. kola italijanske Serije A sa 2:0.

Zadovoljan igrom svog tima nakon meča bio je trener Stare dame Massimiliano Allegri.

"Znali smo da će nam blokirati prostor. Bili smo brži u dodavanju u prvom poluvremenu i nismo im dopustili da ugroze naš gol", rekao je između ostalog Allegri.

Trener Juventusa osvrnuo se i na našeg Miralema Pjanića za kojeg je spremio novu poziciju u budućnosti.

"Za dvije ili tri godine Pjanić će igrati ispred odbrane. Trenutno nije spreman za tu poziciju jer treba drugačije trčati. Nakon 50 ili 60 minuta izgubi žestinu", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je naš vezista u jučerašnjem meču u igru ušao 20-ak minuta prije kraja, pa je nešto kasnije imao veoma dobru priliku, ali stativa ga je spriječila da postigne novi gol. 

Juventus naredni meč igra u nedjelju navečer na gostovanju kod Cagliarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi