Allegri: Pjanić će biti dobro

Mali princ se oporavio

Allegri: Pjanić će biti dobro

Trener Juventusa Massimiliano Allegri održao je danas konferenciju za novinare povodom sutrašnje utakmice 25. kola italijanske Serije A u kojoj njegov Juventus dočekuje ekipu Palerma.

Palermo se trenutno nalazi tek na 18. mjestu te imaju samo 14 osvojenih bodova nakon dosadašnjeg dijela sezone. Ekipa za koju igraju naši reprezentativci Toni Šunjić i Mato Jajalo nema gotovo nikakve šanse da i naredne sezone igra u društvu najboljih, pa je Juventus ogroman favorit na ovom meču i sve osim pobjede Stare dame bilo  bi ravno senzaciji.

Allegri je na konferenciji većinom govorio o problemima sa povredama, ali je poručio da će naš reprezentativac Miralem Pjanić biti dobro. Podsjetimo, Pjanić je trpio lakšu povredu tokom prošle sedmice te je upravo zbog toga meč u gostima kod Crotonea počeo sa klupe za rezervne fudbalere.

"Moramo pobijediti sutra. Pjanić će biti dobro. Barzagli i Chiellini se oporavljaju, u nedjelju ćemo znati hoće li biti spremni za Porto. Sturaro će sigurno imati mjesto u postavi za sutrašnji meč protiv Palerma. Što se tiče Porta, to je ekipa koja ima veliko međunarodno iskustvo", rekao je Allegri pa se osvrnuo i na ostale fudbalere koji su imali ili imaju problema sa povredama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dani Alves je pravi pobjednik, on je dobro, kao i Lichsteinter. Marschisio je odradio dobar posao protiv Cagliarija, ali još uvijek nije dovoljno fizički spreman i on to dobro zna. Za Khediru ću razmisliti danas, a sutra će Rugani ili Benatia početi u odbrani", rekao je Allegri. 

Meč između Juventusa i Palerma počinje sutra od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi