Allegri odlučio: Pjanić seli na klupu

Trener Stare dame pred nastavak sezone

Allegri odlučio: Pjanić seli na klupu

M. Šljivak

Trener Juventusa Massimiliano Allegri najavio je promjene u početnih jedanaest torinskog tima.

Glavna "žrtva" tih promjena biće reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, kojeg će Allegri preseliti na klupi.

Trener Stare dame ima jasan plan. Novopridošli veznjak Tomas Rincon će na poziciju zadnjeg veznog igrača, a ispred njega će igrati Sami Khedira i Claudio Marchisio. Paulo Dybala će igrati kao ofanzivni veznjak u ovoj formaciji, a u napadu će igrati Gonzalo Higuain i Mario Mandžukić.

Italijanski mediji pišu kako će Allegri ovu formaciju koristiti u narednim utakmicama. Pjanić će kako stvari stoje preseliti na klupu, odakle će čekati svoju šansu za igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Aktuelni šampion Italije i ove sezone igra zaista sjajno. Prvi su na tabeli sa 42 boda iz 17 odigranih susreta, a Pjanić je ugradio pet golova i pet asistencija u ovoj sezoni.

Naredni meč Juventus igra protiv Bologne 8. januara.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi