Alexis otkrio: Nekada sam branio u zatvoru
Foto: EPA

Kao dječak branio u lokalnom zatvoru

Alexis otkrio: Nekada sam branio u zatvoru

M. Šljivak

Prva zvijezda Arsenala Alexis Sanchez otkrio je kako je u mladosti volio da bude golman.

Najbolji čileanski fudbaler je, kao i većina vrhunskih fudbalera, imao teško djetinjstvo.

Iz velikog siromaštva je srećom uspio pobjeći i danas je jedna od najvećih zvijezda u engleskoj Premier ligi.

Ipak, put do zvijezda je bio trnovit i Alexis je čak igrao fudbal i po zatvorima. Tokom mlađih dana volio je da bude golman, a posebno je istakao lokalni zatvor kao mjesto gdje je branio.

"Kao dječak sam uvijek volio da branim. Uglavnom sam igrao sa starijim od sebe i oni bi me uvijek stavljali na gol. Igrali smo na ulici, ali smo čak išli i u lokalni zatvor da igramo fudbal. Tu sam branio na prljavom terenu i protiv ljudi koji su tu bili", istakao je Alexis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čileansku zvijezdu ugovor s Topnicima veže do ljeta naredne godine. Ipak, čini se kako bi već ovog ljeta on mogao napustiti klub i sreću potražiti negdje drugo.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi