Aleix Vidal neće napustiti Barcelonu

Ništa od odlaska u Italiju

Aleix Vidal neće napustiti Barcelonu

E. Čaušević

Španski fudbaler Aleix Vidal iza sebe ima zaista turbulentnu sezonu u dresu Barcelone.

Vidal je prvi dio sezone bio totalno van planova Luisa Enriquea, ali se onda iznenađujuće vratio u sastav Barce. O njegovom odlasku govorilo se mnogo u januarskom prelaznom roku i bilo je gotovo sigurno da će napustiti Nou Camp.

Međutim, Enrique je odlučio da Vidalu pruži još jednu šansu što je nekadašnji igrač Seville iskoristio. Odigrao je nekoliko sjajnih utakmica, ali je onda zadobio težu povredu i van terena će biti do kraja ove sezone.

Iako se ponovo počelo govoriti da će na kraju sezone napustiti Barcu njegov agent Alejandro Campano demantovao je navode da će Vidal nastaviti karijeru u italijanskoj Seriji A.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Hoće li igrati u Italiji naredne godine? Ne mislimo o tome jer on nema namjeru da napušta Barcelonu. Ima ugovor s ovim klubom i sada je samo fokusiran da se što prije oporavi i vrati u tim. Mogu vam potvrditi da na ljeto neće mijenjati klub iako ima ponude iz Italije.

Interes za 27-godišnjeg desnog beka Barcelone pokazali su dva milanska kluba, Inter i Milan. Ipak, čini se da je Vidal odlučan da se izbori za startno mjesto u katalonskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi