Alaves otkinuo Sevilli bod

Utakmica završena rezultatom 1:1

Alaves otkinuo Sevilli bod

E. Čaušević

Fudbaleri Seville večeras su remizirali na gostujućem terenu protiv Alavesa (1:1) u okviru 26. kola španske La Lige.

Sevilla polako počinje zaostajati za Barcelonom i Real Madridom u borbi za titulu prvaka Španije, a to je najbolje pokazao večerašnji meč s Alavesom. Gosti su dobro otvorili utakmici i do prednosti su stigli u 23. minuti utakmice kada je nakon asistencije Sarabije za 0:1 pogodio Ben Yedder.

Na početku drugog poluvremena domaći su imali dobru priliku za izjednačenje, ali je Pinedo nakon odličnog centaršuta loše šutirao, te je lopta otišla daleko iznad gola Seville. Ipak, u 75. minuti Alaves je uspio da izjednači, a u listu strijelaca upisao se rezervista Aleksandar Katai.

Sampaoli je nakon toga sve karte bacio u napad, ali bilo je jasno da Sevilla nema mnogo vremena za drugi gol i osvajanje tri boda. Alaves se fokusirao na odbranu svog gola što je u konačnici uspio, te je meč završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Nakon 26. kola Sevilla se nalazi na trećem mjestu sa 56 bodova, četiri manje od lidera Barce, a tri od Reala koji je na drugoj poziciji. S druge strane, Alaves je na 11. mjestu sa 34 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 26. kolo:

Alaves - Sevilla 1:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi